Ikrény: Kedvenc receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Ikrény klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 247 fő
  • Képek - 366 db
  • Videók - 87 db
  • Blogbejegyzések - 31 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Ikrény klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ikrény klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 247 fő
  • Képek - 366 db
  • Videók - 87 db
  • Blogbejegyzések - 31 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Ikrény klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ikrény klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 247 fő
  • Képek - 366 db
  • Videók - 87 db
  • Blogbejegyzések - 31 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Ikrény klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ikrény klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 247 fő
  • Képek - 366 db
  • Videók - 87 db
  • Blogbejegyzések - 31 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Ikrény klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kedvenc receptek

Ezt a témát Pápainé Árpási Anikó indította 14 éve

Kedvenc receptjeinket itt megoszthatjuk egymással!

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Pápainé Árpási Anikó üzente 13 éve

Sütőtökös sütemény

Hozzávalók:

30 dkg liszt

26 dkg cukor

3 egész tojás

1 csomag sütőpor

pici őrölt fahéj

30 dkg reszelt sütőtök

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverem. A másik tálban a cukrot és a 3 egész tojást habosra kikeverem, majd beleforgatom a lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket. Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt /180 fokon/ készre sütöm

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Pizzatészta :

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál olaj
1,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel vagy oreganóval és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Sajtos - burgonyás golyók

Hozzávalók :
2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt, 4 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só , zsemlemorzsa

Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Májas csirkerolád

Hozzávalók 4 személyre :

4 fél csirkemell filé, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. zsemlemorzsa, petrezselyem

A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk. A májat megtisztítjuk és felaprózzuk. A szalonnát és hagymát apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben a szalonnakockákat kisütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Hozzáadjuk a májat, összesütjük, végül a zsemlemorzsát hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
A kiklopfolt csirkemelleken eloszlatjuk a májas masszát, megszórjuk petrezselyemmel, feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk, ha kell fogvájóval összetűzzük. Bő olajban kisütjük. Én rizi-bizit és hasábburgonyát tálaltam hozzá.

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Csirkemell őzgerincformában sütve


Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Baconos pulykatorta

Hozzávalók : 80 dkg pulykamell, 25 dkg szeletelt baconszalonna, 25-30 dkg reszelt sajt, 2- 3 db tojás, liszt, só, bors.
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát úgy, hogy a pulykamell szeletet belemártjuk a tojásba és a reszelt sajtba. így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy. ( az eredeti recept szerint először lisztbe is bele kell mártani , de én azt kihagyom )
A tetejére is szalonna szeletek tettem. Lefóliáztam és kb. 45-50 percig sütöm, 180 fokon. Utána leveszem róla a fóliát és pirítom a szalonnát a tetején.
Én most mikor már majdnem teljesen kész lett akkor kiborítottam és így visszahelyeztem a sütőbe, hogy az alsó szalonnák is meg tudjanak pirulni.

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Zsemlében sült sonkás tojás

Hozzávalók: zsemle, tojás, sonka, sajt, lilahagyma

Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágtam, kiszedtem belőle a belsejét, és beleraktam egy kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektettem a sonkát, rászórtam az apróra vágott lila hagymát, a kis darabba vágott sajtot és ráütöttem a tojást. Most egy kevés erős paprikával is ízesítettem.
A sütőben addig sütjük amíg fehérje ki nem fehéredik.
A legjobb, ha mini grill sütőben készítjük ( ami fűtőszálas ), mert csak a pírítás a cél és nem a sütés.
Ha nem szeretnétek, hogy egy kicsit is lágy maradjon a sárgája, akkor miután kivettétek a zsemléket a sütőből tegyétek őket pár másodpercre a mikróba ( kb. 20 másodpercre )

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Babapiskótás mézes

Mézes laphoz : 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

Töltelék : 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Szalagos Farsangi fánk másképpen

Hozzávalók (kb 20 db fánkhoz)

A fánkhoz:
500 g liszt
200 ml tej
40g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárga
olaj
baracklekvár
porcukor

Elkészítés

1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
3. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
4. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.
5. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük!
6. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
7. Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.
Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég.
Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
8. A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcáta szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.

29260_f56a1b22fc8f_s

fánk.jpg

Válasz

Pápainé Árpási Anikó üzente 14 éve

Farsangi szalagos fánk recept

» 50 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» 5 dkg porcukor
» 2 tojás sárgája
» fél l tej
» 3 dkg élesztő
» 3 cl rum
» csipetnyi só
A porcukrot, tojássárgákat, lisztet, olvaszott vajat, cukros tejben felfuttatott élesztőt összedolgozzuk és kelni hagyjuk. lisztezett deszkára tesszük, kissé kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ha pár percig pihenni hagytuk, forró olajban először az egyik felét, majd a másikat sütjük meg igy egy szép világos csík lesz a fánk körül.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu